2015. szeptember 24., csütörtök

3 MAG! Királypálma-Roystonea regia mag - Jelenlegi ára: 240 Ft

Roystonea regia-Királypálma mag
3db mag/240. -Ft.
A Karib-térségben honos, de az nehezen megállapítható, hogy Kuba szigetén kívül hol van még természetes előfordulása, mivel az újvilági trópusokon szívesen ültetik fasornak vagy terek keretbe foglalására. Törzse karcsú és csaknem sima. A levélkék nem egészen egy síkban helyezkednek el. A virágzatok közvetlenül a sima, zöld, alul kissé megvastagodott áltörzs alatt fejlődnek. A növény felálló törzsű, legfeljebb 25 méter magas fa. A törzs nem egészen egyenletes vastagságú. Levele szárnyalt, többnyire 2-3, 5 méter hosszú, mereven feltörő vagy szétálló és ívben meghajló. Az áltörzs feltűnően hosszú, mintegy 2 méteres. Sárgásfehér virágai nagy, gazdagon ágas virágzatokban fejlődnek. Termése vörös, a jól megérett néha fekete is lehet, csaknem gömb alakú, átmérője körülbelül 1 centiméter. Hajtáscsúcsait a legfiat! alabb levelekkel együtt pálmaszív néven fogyasztják.
A magok csíráztatása könnyű kb. 6-8 hét. A magokat 1-2 napig áztassuk langyos vízbe. A vetéshez palántaföld, tőzeg és homok keverékét használjuk. A magokat 2 cm mélyre és nagyobb távolságra vessük egymástól. Úgy takarjuk földdel, hogy 2x olyan magas legyen rajta a föld, mint a magok átmérője. Takarjuk üveggel vagy nylonnal, folpack-kal, hogy az állandó párás közeget biztosítsuk számára.
Köszönöm, hogy meglátogattad oldalamat!
Nézd meg többi termékem is, hátha megtetszik még valami, ha több terméket vásárolsz, akkor a postaköltségen spórolhatsz!


Jelenlegi ára: 240 Ft
Az aukció vége: 2015-10-07 21:51 . 3 MAG! Királypálma-Roystonea regia mag - Jelenlegi ára: 240 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése