2020. január 28., kedd

Vízlágyító készülék olasz gyártmány DVA LT8 - Jelenlegi ára: 15 500 Ft


A licit tárgya: vízlágyító berendezés
Made in Italy!!! olasz gyártmány!!!
Használt, de jó állapotú!!!
Vízlágyító műgyantával feltöltve!!!
Vízlágyító DVA LT8
Térfogat: 8 liter
Maximális kapacitás: 1. 000 liter/óra
Minimális-maximális nyomás: 1-8 bar
Bruttó tömeg víz nélkül: 8, 7 kg
Használható akár kávéfőző gép, mosógép, mosogatógép vízbetáplálásába kötve, vagy ha bármilyen okból lágy vízre van szükség.
A DVA LT8 vízlágyító két, egy betápláló és egy kifolyó csappal van ellátva. A hengeres test és a fedél részei saválló acélból készültek. Erős kationos nátrium-gyantát tartalmaz, melyet nátrium-kloriddal (konyhasóval) kell regenerálni. Két regenerálás között vízkeménységtől függően 1-3 m3 vizet képes lágyítani. A gyanta megfelel az élelmiszerekre vonatkozó szabályoknak és előírásoknak.
Gyári leírása: A vízlágyítás a vízkő elleni védelem leghatásosabb módja, amikor kivonjuk a vízből a lerakódni képes kemény sókat, és kicseréljük lágy sókká, amelyek nem rakódnak le. Ez az un. ioncserés eljárás, a vízlágyító berendezések működésének alapja.
A kemény víz átáramlik egy nyomásálló műanyag oszlopba töltött kation cserélő gyantán. A gyanta azonnal kivonja a kalcium és magnézium ionokat a vízből és kicseréli azokat nátrium ionokra. A gyanta egy bizonyos mennyiségű víz átfolyása után elveszti lágyító kapacitását, ilyenkor a lemerült gyantát egyszerű konyhasóoldattal regenerálni kell (ennek módjáról több videó is van a neten).
Előnyei:
- Meggátolja a csúnya vízkőlerakódást, a háztartási gépeket megóvja az idő előtti tönkremeneteltől
- Kevesebb mosóporral és különféle vízlágyító adalékok nélküli lágy vízben történő mosásnál a ruhák tisztábbak lesznek, megőrzik természetes puhaságukat, színűket
- A lágy víz csempén, berendezési tárgyakon foltmentesen szárad, megkönnyíti a takarítást
- Fürdéskor a lágy víz nem szárítja a bőrt, a hajat, hanem selymesebbé, rugalmasabbá és egészségesebbé varázsolja
- A kávé és tea íze is kellemesebb, mivel a lágy víz jobban kioldja az olajos aromaanyagokat 
Van egy csomó hasznos termékem is, nézd meg azokat is! Ide kattintva megtalálhatóak!
Feleségemmel közös felhasználó nevünk volt, több mint 100 adásvétellel, 100%-os pozitív értékeléssel, de egyéb okok miatt szétváltunk. A közös felhasználónév említését személyi jogok megsértése miatt megtiltotta : -) de már nincs is rá szükségem, van elég saját referenciám!

Jelenlegi ára: 15 500 Ft
Az aukció vége: 2020-02-18 01:14 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése