2019. április 27., szombat

Black Pineapple paradicsom - Felszeletelve paradicsomsalátának ananászszerű megjelenésű. 10 db mag! - Jelenlegi ára: 300

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Black Pineapple paradicsom
10 db mag!
Black Pineapple: Kívül-belül zöldes-lilás-vöröses, 90. napra érő, folytonnövő nagy termésű különlegesség. Felszeletelve paradicsomsalátának nagyon mutatós ananászszerű megjelenésű, és az íze sem utolsó.
A paradicsom őshazája Amerikában keresendő: a legkorábbi magleletei a mexikói Tehuacan-völgyből, i. e. 200-ból származnak, ekkor már ott öntözéses paradicsomtermesztést folytattak, de ültették a mai Ecuador, Peru, és Bolívia területén is. Európába a gyarmatosító spanyolok hozták magukkal a 16. században. Ekkor még aranyalmának, szerelemalmának hívták, később kapta a paradicsomi alma elnevezést. Annak ellenére, hogy Mexikóban szerelmi afrodiziákumnak tartották, Európában bizalmatlanság lengte körül, hiszen hasonlított a mérgező rokonaira, pl. a nadragulyára; továbbá a gazdagabb emberek körében tényleg mérgezéseket okozott. E mérgezések okai a gazdag családok ónedényeiben keresendők, ugyanis a savas paradicsom mérgező anyagokat oldott ki az ónedényekből. Mindeközben a szegények között, akik fatányérból, vagy cseréptányérból ettek nem történtek mérgezések. A magyarországi paradicsomtermesztés kezdetei a 17. század közepére tehetők. Itália felöl érkezett Bécsbe, majd Pozsonyba a paradicsom magja. 1775-ben Csapó József így ír róla a Kertekben termesztik az ebszőlő e nemét című könyvében: „ A gyümölcsei akkorák, mint egy barack, de szegletessek és szép piros karmasin színűek. Nem tanácsos a gyümölcsöket enni, mert az ember eszét megcsonkítják. ” Hosszú utat járt be a paradicsom, mire népszerűvé, és kedvelt hétköznapi zöldséggé vált, ma pedig már elképzelni sem tudjuk nélküle az életünket.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2019-05-18 07:11 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése